På rejseeventyr som babysitter

babysitterHar du en drøm om at rejse, men er du ikke klar på at tømme pengepungen? Der findes mange muligheder for at tage ud i verden, samtidigt med du sparer op. Måske kunne du overveje at blive babysitter i Paris, hvor du både kan samle værdifuld erhvervserfaring og lære det franske sprog, mens du nyder en af Europas smukkkeste byer. Det gælder ofte om at være lidt kreativ!

Eller måske står du som forælder og har brug for hjælp til børnepasningen et par gange om ugen, så der kan blive tid til fransktimer på aftenskolen eller shoppingture med veninderne. Børnepasning er med til at give dig et frirum, og der kan endda spares penge på ordningen ved at vælge en barnepige eller dagplejemor i stedet for at skulle følge børnene i institution hver dag.

Babysitter – meget mere end babymos og bleer
Hvis du elsker børn og deres utroligt livsbekræftende måde at være på, skulle du måske overveje at blive babysitter. Det handler om langt mere end at skifte bleer og jonglere med babymos. Forestil dig at overvære barnets første stolte skridt gennem stuen. Eller lægge den flotteste ansigtsmaling på en prinsesse før hendes første fastelavnsfest. Ved at være omgivet af børn vil du uden tvivl få et smil på læben flere gange om dagen, men du lærer også mere om dig selv, og om hvordan du selv vil opdrage dine små pus. Kombinerer du rejselysten med babysittertjansen, vil du ikke skulle tænke på, om din opsparing går i nul. Du kan sagtens kombinere ”business and pleasure”!

Babysittermatch – online datingside for børnepasning
Lige nu har det aldrig været lettere at rejse rundt og samtidigt arbejde som babysitter, og det er mindst lige så nemt at søge efter en barnepige. Det er ikke alle der har en ung pige i familien, der elsker at tumle rundt med de små til familiemiddagen og uopfordret ringer for at tage sig af lille Benjamin hver fredag aften. For dem, der er så heldige – tillykke – og til alle andre, jeres bønner er hørt. Et rigtig godt udgangspunkt for børnepasning er den troværdige og professionelle hjemmeside Babysittermatch.

Babysittermatch henvender sig ikke alene til dem, der er interesserede i børnepasning, men også dem, der kunne tænke sig at blive babysitter. Man kan kalde det for en slags online datingside for børnepasning.

Babysittermatch fungerer på den måde, at du opretter en bruger – enten som babysitter eller forælder – hvorefter begge parter udarbejder en beskrivelse af deres forventninger og behov i forhold til børnepasningen. Som babysitter kan du f.eks. angive, hvor ofte du ønsker at babysitte, om det primært er om aftenen eller om eftermiddagen, og hvilke dage du har bedst mulighed for at arbejde.

Når dine ønsker er udførligt beskrevet under din profil, bliver det også nemmere at finde matchende familier. På den måde slipper du for at skulle takke nej til en række henvendelser, hvis du eksempelvis kun kan arbejde om torsdagen eller ikke kan komme frem og tilbage med offentlig transport efter kl. 22. Skriv også gerne, hvis du har erfaring med børnepasning fra tidligere. Dette er en stor fordel, så forældrene ved, at du har erfaringen og kan håndtere barnegråd og madkrig.

Hvis du vil have muligheden for at blive babysitter og få nye inputs, så tænk på, hvordan du sælger dig selv.  Det er desuden en rigtig god idé at angive synlige kontaktoplysninger, så alle interesserede parter har mulighed for at kontakte dig. På den måde virker du mere tilgængelig, og du skal tænke din profil som et slags visitkort til eventuelle samarbejdspartnere.

Er du forælder, og ønsker du et alternativ til den klassiske vuggestue og børnehave, kunne hjemmesiden ligeledes være noget for dig og dit barn. Måske har dit barn særlige behov eller trænger til lidt ekstra omsorg og tid med en voksen? Der findes en del brugere på Babysittermatch, som både er babysitters og dagplejemødre. Børnene vil få mere tid med deres babysitter, når de ikke er en del af en kæmpe børneskare, som det ofte ses i de traditionelle institutioner.

Der kan endvidere være penge at spare, hvis du vælger et af børnepasningstilbuddene på hjemmesiden frem for de kommunale institutioner. Dette skyldes, at prisen for børnepasning varierer fra kommune til kommune rundt om i landet. Ifølge en opgørelse lavet af Nykredit kan der være helt op til 20.000 kroners forskel på den årlige pris for to børn, der henholdsvis sendes i vuggestue og i børnehave. Vil du have et overblik over dine potentielle besparelser, kan du tjekke prisen på børnepasning i din kommune her. Artiklen giver en god idé om, hvor stor forskellen er, selv for to kommuner, der grænser op til hinanden.

Så overvej behovet, både som forælder og babysitter, og husk altid at tage vare på barnets behov.